TOKO 25.6 Kokkola
AVO 1, 177,5p

paikalla makaaminen 7,5 (kaksi maahan käskyä ja huono istumaan nousu)
seuraaminen taluttimetta 9
maahanmeno 9,5
luoksetulo 10
seisominen 10
noutaminen 9 (vino luovutusasento)
kauko-ohjaus 9 (kaksi istu käskyä alkuun)
estehyppy 7,5 (kaksi hyppy käskyä takaisin päin ja jotain vinoutta)
kokonaisvaikutus 10

NÄYTTELY 29.6 Haukipudas
H

Eritt. hyvän tyyp. ja kokoinen narttu. Kuono-osa voisi olla hieman täyteläisempi. Tasapurenta. Tummat silmät. Hyvä kaula ja luusto sekä käpälät. Melko kapea eturinta ja runko saisi olla paremmin kulm. niin edestä kuin takaa. Liikkuu hyvällä askeleella edestä hieman ahtaasti. Hyvä luonne.

FLATTILEIRI 25.-28.6 Himanka

Tokon ja näyttelyn välissä käväistiin leirillä saamassa nomeoppeja Tanskalaiskouluttajalta Johnny Henrikseniltä (Johnny omista koirista mainittakoon tämän hetken kuumanimi Holly Hunters Woody Guthrie). 

Treenit olivat lähinnä wt- / a-koe tyyppisiä. Rivissä seistiin siis noin 9 tuntia kahden päivän aikana... Rosé selvisi mallikkaasti avo-voi-luokan treeneistä, vaikka alkuun jännitinkin ovatko harjoitukset liian vaikeita. Ensimmäisen päivän aamutreeneissä olin vain itse niin kohmetuksissa, että yhteistyö meinasi vähän kärsiä, minkä huomasi erityisesti palautuksissa. Jouduin kutsumaan Roséa ja silti palautukset tulivat mutkan kautta. Jälkeen päin ajatellen ei mikään ihme; ensimmäistä kertaa riviin palautuksia ja ohjaaja kuin puupökkelö...
No iltapäiväksi puin enemmän vaatetta enkä enää miettinyt mitä kouluttaja mahtaa sanoa vaan toimin niin kuin harjoituksissa yleensäkin ja koirakin alkoi toimia tuttuun tyyliin. Rosé pysyi koko ajan rauhallisena ja tarkkaavaisena vaikka treenit olivatkin melko puuduttavia (ainakin ohjaajasta). Ainoastaan linjan taakse heitot, jolloin ohjaajat olivat koirien edessä, tahtoivat Rosélta jäädä markkeeraamatta. Paikka-käskyn toistoa ja kontaktin pitämistä ei olisi pitänyt painottaa niin paljoa, koska Rosé ei sitten irrottanut katsetta minusta vaikka kuulikin että takana heiteltiin dammyja. 
Johnny totesi useaan otteeseen "very good golden, only two years?" Myös Tanja Thorsen (toinen tanskalaiskouluttaja) oli ihastellut Rosén työskentelyä... Tanja koulutti penturyhmässä, missä Nova oli Henrin kanssa.

Treeneihin olin tyytyväinen ja tietenkin Roseen. Harvoin, jos koskaan tulee treenattua samantyylisesti. Treenit vaativat malttia ja silti koirien piti pysyä koko ajan hereillä, noutovuoro saatoi tulla koska vaan. Myös kuuliaisuus oli suuressa roolissa näissä harjoituksissa. Rosé pysyikin hyvin hallinnassa, ilman hihnaa koko ajan, vähän alkutreeneissä oli korvat lukossa pillitykselle lähihaussa ja muutenkin.

Novalla ja Henrillä oli harjoitukset menneet myös kivasti. Novalle riitti lyhennetyt aamupäivän koulutukset, jonka jälkeen se nukkui hyvin tyytyväisenä mökissä häkin sisällä...!