2025274.jpg

Eilen 31.10 satoi ensilumi ja sitä kertyikin reippaasti noin 10cm! Nova halusi kaiken aikaa ulos lumileikkeihin, Milja sen sijaan halusi vain isin syliin istumaan ja katsoi lumisia hanskojaan todeten "likaa"...

Koe- ja jahtikausi mahtaa meidän osalta olla ohi tältä vuodelta. Toko-kokeissa saavutettiin se mitä lähdettiin hakemaankin, eli koulutustunnukset TK1 ja TK2, hienolla ykkösrivillä ja 3 luokkavoitolla. 200 pistettä jäi saavuttamatta, mutta tyytyväinen olen Rosén suorituksiin. Bonuksena voitimme parhaan noutajan (alo) palkinnon osn:n kokeessa ja pääsimme osallistumaan joukkue SM:ään. Rosén tokoilusta avoimessa luokassa löytyy video kuvasivuilta. Pitäis enemmänkin kuvata koulutus ja koetilanteita, kerrankin näkee itse miten liikkeet menee. Olin ihan yllättynyt miten hyvin Rosé pitää kontaktia ja kuinka reippaalta sen toiminta näyttää;)

2025277.jpg

Jahtikausi meni aikalailla omasta edestään. Lintuja ei tuntunut olevan tai sitten liihottelivat liian kaukana. Toistakymmentä lintua Rosé pääsi noutamaan, ei mitään elämää suurempia jahtitilanteita. Kanalintuja Rosé nosti ihan mukavasti ylös ja kuvassakin komeilee pari riekkoa.  Nome-kokeisiin ei tänä vuonna edes suunniteltu osallistumista, vaan katse on suunnattu ensi kauteen. Koulutus ja kypsymisaste on luultavasti silloin kohdillaan, niin että niitä tuloksia pitäis alkaa tippumaan. Pentusuunnitelmat vain luultavasti tulevat sotkemaan sen verran koekautta, että suurin panostus on pistettävä peliin loppukaudesta. Toivotaan ettei tarvitse kovin monesti startata...;) Tavoitteena on tietenkin se ykkönen, mutta voi olla että tuloskin riittää, riippuu miten Rosé niiden pentujen jälken palautuu.

Pentusuunnitelmat on tosiaan tehty ja riiaamassakin käyty... Ihan näyttää sopivalta parilta. Työskentely ja oleminenkin on aika samantyylistä. Ja yhtä kauniin kullanvärisiä ovat molemmat... Kuvassa sulho Hessu eli Aquatricker.

2025270.jpg 

Viimeisenä häppeninkinä tälle kaudelle oli Novan pentutreffit Ähtärissä Caritan luona. Kouluttajina toimivat Novan emän omistajat Kirsi ja Jan. Palautukset Novalla ovat vielä jokseenkin onnettomia ja uiminen ollaan jätety ensi vuoden opeteltaviin asioihin. Ohjaajan jännityksen kanssakin joutuu vielä tekemään töitä, mutta eiköhän ne taipparit tule ensi vuonna suoritettua...Viikonloppu meni lomatunnelmissa, Milja oli mummolassa hoidossa... Kiitos vielä Caritalle, Kirsille ja Janille mukavasta viikonlopusta, niin ja tietty mummollekin!

2025271.jpg

2025272.jpg