kuva: K. Jämsä

20.9.2009 Närpiö
tuomari: Antti Nurmi
tulos: AVO 1

haku: Hakee hyvällä vauhdilla ja tehokkaasti koko alueen.
ohjattavuus: Saadaan riistalle pienten alkuvaikeuksien jälkeen.
paikallistamiskyky: Hyvä nopea suoraviivainen markkeeraus.
riistan käsittely: Mutkaton riistan käsittelijä, joka palauttaa hyvällä vauhdilla ja luovuttaa varmasti.
muut ominaisuudet: Pysyy varmasti paikallaan ammuttaessa.
yleisvaikutelma: Suoraviivainen ja reipasvauhtinen koira. Se tekee erinomaisen markkeeraustehtävän ja hakutyön. Pieni epävarmuus ohjauksen alkuvaiheessa ei tänään vaikuta palkintosijaan.

 Nyt on tämän vuoden koekiintiö täynnä. Naisten haku olisi vielä ollut ja kaiken lisäksi kotinurkilla, mutta puhti on nyt sen verran hiivuksissa että menen sinne vain töihin. Vuosi ollaan treenattu melko paljon, sen voin tunnustaa, vaikka sanotaan että lahjattomat treenaa... No ehkä asia ei ihan niinkään ole.Tavoite on saavutettu ja oikeastaan  enemmänkin. 4 ykköstulosta, yksi kakkonen ja kaksi nollaa (wt+nome). Todella positiivinen yllätys on ollut haun ja markkeerausten helppous. Haku on ollut loistavaa, joka kokeessa ja markkeeraukset kruunasi Närpiön kokeen vaikeahko linjamarkkeeraus, jonka Rosé suoritti suoraviivaisesti :-)

Ohjauksessa onkin sitten ollut toivomisen varaa... Mutta sehän on täysin (ja ainoastaan) koulutettavissa oleva seikka. Ja onhan se nyt kumma jos ei osaa koiraa kouluttaa etenemään suoraan... Tätä siis tulemme hinkkaamaan. Markkeeraukset tietenkin tulee voittajassa vaikeutumaan, joten niiden harjoittelua ei sovi unohtaa. Suunnitelmissa on harjoitella paljon muisteja ja pitkiä ykkösiä. 

Mutta näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa koekausi tältä erää :-)