Kuva: H.Mikkonen

7 starttia nome-b kokeissa joista 3 x 2-tulos, 3 x 3-tulos ja yksi 0. Tavoite tälle kaudelle oli saada kokemusta ja tulos voittajaluokasta. Tavoitteessa onnistuttiin ja 2-tuloksiin olen todella tyytyväinen. Rosé yllätti positiivisesti varmalla työskentelyllä. Se teki minkä osasi Epäonnistumisiin ei ollut mitään selvää osa-aluetta. Kaikilla osa-alueilla (haku, markkeeraukset ja ohjaus) on sen verran puutteita ettei 1-tulokseen rahkeet vielä riittäneet. Joka kokeessa, joku osa-alue oli selvästi vaativin ja yleensä siinä epäonnistuttiin... Viimeisessä kokeessa Torniossa kaikki osa-alueet olivat hyvin vaativia ja se näkyi myös tuloksessa.

Närpiö VOI 2  (Heikkonen)
Yleisvaikutelma: Hyvän työmotivaation omaava koira, jonka lievä tehottomuus hakualueella laskee palkintosijaa.

Tornio VOI 2  (Siven)
Yleisvaikutelma: Työnhaluisen oloinen koira, joka suoriutuu muutoin tänään tehtävistään hyvin. Paikallistamistehtävän yhteydessä ensimmäisessä lähetyksessä koiraa joudutaan kuitenkin kehoittamaan / kannustamaan useita kertoja lähteäkseen noutamaan selkeän pudotuksen.

Tässä olisi ollut mahdollisuus ykköseenkin, mutta mikä ihmeen oikosulku Rosélle oikein mahtoi tulla...

Tornio VOI 3 (Heikkonen)
Yleisvaikutelma: Hyvällä rauhallisella tavalla työskentelevä koira. Epäonnistuminen paikallistamistehtävässä laskee palkintosijaa.

Rovaniemi VOI2 (Kähärä)
Yleisvaikutelma: Tasapainoinen, mukavalla tyylillä töitä tekevä koira. Sopiva vireystaso. Palkintosijaan vaikuttaa paikallistamistehtävän osittainen epäonnistuminen.

Kolmosmarkkeerauksessa muutamalla metrillä ohi ensin heitetystä ja ohjausriista todella lähellä, joten jouduin ohjaamaan ja valitettavasti ei mennyt ihan yhdellä käskyllä...

Tornio VOI 3 (Nurmi)
Yleisvaikutelma: Koira työskentelee hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa ja se on myös hyvä riistan käsittelijä. Markkeerauksen osittainen epäonnistuminen vaikuttaa palkintosijaan.

Hailuoto VOI 3 (Vimpeli)
Hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa toimiva koira, joka selvittää markkeerauksen ja haun hyväksytysti. Ohjauksen epäonnistuminen ja haun hiipuminen alentaa palkintosijaa.

Koe alkoi lupaavasti ja odotukset oli korkealla. Helpolta vaikuttava koe osoittautuikin hankalaksi (myös kovin monelle muulle)...

Tornio VOI 0 (Kähärä)
Yleisvaikutelma: Tasapainoinen koira. Tukeutuu liiaksi ohjaajaan eikä laajenna haussa. Tehoton haku sulkee koiran palkinnoilta.

Tämä kauden ehdottomasti vaikein koe. Tuloksiakaan ei tullut kuin kolme. Rosé toimi kivasti ja teki taas sen mihin koulutustasoltaan ylsi.

Ensi vuoteen onkin sitten kova lataus. Tämä kausi meni tutustellessa ja taitoja arvioidessa. Nyt tiedetään mihin pystytään ja mitä lähdetään hakemaan Tavoitteita on myös asetettu Novalle ja Lillille. Molemmilla taitaa olla sama tavoite eli NOU 1 ja ALO1 :) Näyttelyissäkin pitäisi käydä ja ehkä jotain pentusuunnitelmia tehdä, mutta niistä nyt ei uskalla vielä tässä vaiheessa mennä vannomaan...