Luonnetestin lisäksi halusin nähdä uudemman testimuodon, jota on nyt kovasti markkinoitu kultaisten rotuyhdistyksessä. Niinpä osallistuin GR:n kesäleirin yhteydessä järjestettyyn MH-testiin Lillin (Ruokorapseen Aurea) kanssa. Lillillä ikää on kyllä jo melkoisesti liikaa, 7 vuotta, tällaisia testejä ajatellen, mutta MH:ssa ei ikärajaa ole, joten voitiin osallistua. 

Palveluskoiraliiton luonnetestiin verrattuna MH-testi oli huomattavasti lievempi eikä koiran hermorakennetta laitettu juurikaan koetukselle. Pitkään mietin, mitä tällä testillä oikein halutaan tuoda koirista esille. Testi voisi toimia kouluttamattomille tosi nuorille koirille, ehkä jonkinlaisena pentutestauksena, mutta muuten en siitä ainakaan itse kokenut mitään saavani. Tosin tuomari totesi, että monikaan koira ei kykene testiä jatkamaan haalariyllätyksen jälkeen... No harrastuskoirilta toivon itse ainakin huomattavasti enemmän rohkeutta ja toimintakykyä.

Lilli selvitti testin mielestäni hienosti ja kuten tuomarikin totesi, koulutus on mennyt perille :D Lillihän ei poistunut viereltäni vieheiden eikä leikittäjien luokse. Vapaa-sana olisi tuonut esille kyllä toisenlaisia reaktioita, mutta testissä ei saa koiralle puhua mitään. Haalaria ja räminälaitetta Lilli säikähti ja väisti mutta tuli pyynnöstäni nopeasti katsomaan niitä. Haalari Lilliä ei sen kummemmin jäänyt vaivaamaan mutta räminälaite piti kiertää hieman kauempaa. Aaveet oli ihan mukavia samoin naruleikki. Ampuminen rekisteröitiin mutta kun ei mitään noudettavaa lentänyt niin mitäpä siitä.