1628769.jpg

Vähän karvastelee kun tähän asti on mennyt loistavasti ja nyt vain ihan kivasti... Tulee vaan mieleen, että mikä on entinen optimisti... Kyllähän joku voisi päätään pyöritellä, meikäläisen "masennuksen" suhteen, eli kait sitä on pakko ryhdistäytyä, mutta kerrottakoon nyt sitten muillekin mistä kiikastaa.

Keskiviikkona 4.6 käytiin Akuutissa, Nova rokotuksilla ja Rosé silmätarkastuksessa. Novakin oli kuin vanhatekijä el.lääkärissä, piti herätellä kun oltiin kotiin lähdössä... Rosélla todettiin muutama ylimääräinen ripsi, onneksi hyvin pieniä ja el. Kaisa totesikin, että kaikissa kuvauksissa niitä ei pakosta edes ole näkyvissä. No lievä distichiasis tuli diagnoosiksi (ent. cilia aberranta). Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että koiralla kasvaa ripsiä silmää kohden ja ne voivat aiheuttaa silmien vuotamista ja ärtymistä. Vika voidaan hoitaa leikkaamalla ylimääräiset ripset pois. Rosélla silmät eivät kuitenkaan ole oireilleet millään lailla. Kultaisilla ei pitäisi tätä vikaa olla paljoakaan, mikä on jalostusta ajatellen hyvä. Jos Rosé joskus astutetaan, niin sulholla ei tätä vikaa saisi olla. Mutta tärkeintä kuitenkin on että Rosélla EI ollut HC-, PRA- tai RD-sairautta, mitkä sulkevat koiran jalostuskäytöstä ja muutenkin ovat vakavia sairauksia.

No sitten lauantaina 7.6 oli pitkään odotettu SM-toko Äimänraution raviradalla Oulussa. Ja suurin pettymys kulminoituu tähän... Saatiin vain 171,33 pistettä, eli huonoimmat pisteet, mitä alokasluokasta ollaan saatu ja tavoitteena oli tietenkin kruunata alokasluokka yli 190 pisteellä... Alku meni jo heti pieleen, kun paikalla makuussa jouduin antamaan toisen maahan käskyn ja tästä -2p. Maahan meno oli meidän kompastuskivi myös liikkestä, eli Rosé jäi seisomaan. Tietty taas saa syyttää itseä, kun olen varmistellut näitä liikkeitä vartaloavuin ja nyt päätin jättää ne käyttämättä... Mitä parin pisteen menetys olis ollut nollatulokseen verrattuna... No tässä pisteet:

luoksepäästävyys: 10
paikalla makaaminen: 8
seuraaminen kytkettynä: 9
seuraaminen taluttimetta: 10
maahanmeno: 0
luoksetulo: 10
seisominen: 10
estehyppy: 10
kokonaisvaikutus: 9,33 (9,9,10)

Joukkueena OSN sijoittui 29.-sijalle.:
Oulun Seudun Noutajakoirayhdistys ry
Goldgingers Red Hot Pepper(ALO) - 171.33
Toffedreams Summit(ALO) - 153.0
Zebulons Windy Peg(ALO) - 187.83
Adventurer's Blanc De Blancs(EVL) - 167.0

Hännänhuippuna on sunnuntain 8.6 näyttely Kemissä. Rosé sai EH:n, mikä nyt ei tietenkään Kajaanissa saadun ERI:n rinnalla paljon lämmittänyt... Arvostelu oli ihan hyvä, että olis kai se nyt erin voinut antaa, urputi, urputi...
" Hyvin liikkuva ja hyvässä kontaktissa esitetty. Sopivan kokoinen. Ilmeikäs pää, pitkä kaula. Olkavarret saisivat olla viistommat. Hyvä runko, kaunis väritys, käyttäytyy hyvin."

Viikonloppu oli kylmä, ja sihteerin hommissa sai palella, mutta siitä huolimatta käräytin naamani auringossa...