Mitäs siellä koekalenterissa olikaan? Ensimmäinen ajatus kun pentusia ei ultrassa näkynytkään... Harmittaahan se, varsinkin pennunostajien puolesta. Rosélla toki on vielä monta vuotta aikaa pentusia hommata. Ihan kiveen hakattua tämä pennuttomuus nyt ei vielä ole. Viikon päästä on uusinta ultra, ja se kertoo jo vähän varmemmin todellisen tilanteen. Katsotaan sitten uusiksi syksyllä tai ensi keväänä.

Koulutuksissakin ollaan oltu taas. Tällä kertaa Henri ja Novakin olivat mukana ja minä osallistuin Rosén kanssa. Carita oli kutsunut Ähtäriin  Hollannista Louisianna Noteborn-Schmitin, Dark Devotion -kennelistä. Koulutuksessa painotettiin tottelevaisuutta ja ohjattavuutta. Vapaata hakua hollantilaiset eivät paljoa harrasta ja Louisianna ei voinut käsittää miten tottelemattoman koiran kanssa voi ylipäätään metsästää... Noo-h onhan se vähän suurempaa siellä isossa maailmassa...

Rosé toimi hyvin. Ainoa asia mistä oli jotain sanottavaa oli palautusten yhteydessä tapahtuva hakeminen. En ole oikeastaan edes tunnistanut ongelmaan ennen kuin joku se sanoi ääneen. Näin tosiaan joskus tapahtuu ja alkuun Rosén palautukset olivat surkeita, ei ollenkaan tuttua suoraviivaista nopeaa toimintaa. Kyllähän Rosé laukaten palautti mutta ihmeesti haahuili ja selvästi tarkisti onko matkan varrella muuta noudettavaa. No nytpä tietää kiinnittää tähän huomiota.

Nova oli välillä vähän vallaton;) Mutta muuten meni ihan kivasti. (Louisiannalla itsellään on muuten Novan isän veli.) Hessu sai hyvin ohjeita ja otti jopa opikseen:) Minä yritin olla puuttumatta koulutukseen, vaan tulipa sitä muutama neuvo huikattua... Koulutus oli hyvä, ilmat mahtavat ja seura erinomaista, kiitos siis kaikille mukana olleille ja erityisesti Caritalle.

Mitäs muuta? Siinäpä sitä taisi ollakin... Ai niin Rosén sulho käväisi Oulaisten näyttelyssä ja sai ERIn! Hyvä Hessu!