1247827913_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitihän se Rosé vielä tällaiseenkin raahata... No ihan positiivinen kuva jäi tästä kultaisten omasta luonnetestistä. Rosé sai 485 pistettä 500 pisteestä, eli ihan hyvinNauru Tuomareina olivat Carina Päivärinta ja Anna-Maija Siponkoski.

Testi alkoi haastattelulla, missä kysyttiin miten koira elää ja asuu ja mitä sen kanssa on touhuiltu yms. Sitten piti vain seistä paikalla ottamatta koiraan kontaktia pari minuuttia. Siinä me sitten seistiin ihan hiljaa.

Tämän jälkeen sai leikittää koiraa ns. taisteluleikkiä. Roséhan tykkää kiskoa patukkaa ja tarjoaa sitä heti uudestaan kun päästää irti. Sen jälkeen koira piti laittaa selälleen tassut kohti taivasta, no mikäpä siinä kelliessä.

Seuraavaksi taisi olla vuorossa nouto, eli minä heitin dammyn ja Rosé haki. Seuraavaksi minä menin metsään ja hetken päästä Rosé päästettiin irti ja se olisi saanut lähteä juoksemaan mun perään, mutta eihän se heti ymmärtänyt sellaista kun ei mitää käskyjä saanut käyttää. Sain sitten kutsua luokse.

Tämän jälkeen Rosé laitettiin puuhun kiinni ja minä menin piiloon ja erilaiset ihmiset lähestyi eritavalla Roséa. Ensimmäinen meni hitaasti toinen nopeasti, kolmas hoiperrellen ja neljäs oli kassialma, jolla oli huppu päässä ja viitta päällä sekä pari kolisevaa muovipussia käsissä. Kassialmalle Rosén piti vähän haukkua varoitukseksi.

Kassialman jälkeen seisoin Rosén kanssa paikallamme kun iso joukko ihmisiä taas lähestyi meitä ja piti kovaa mekkalaa. Ryhmä kiersi ihan läheltä ja siinä me sitten niitä ihmeteltiin. Sama temppu tehtiin vielä niin että tuomari piti Roséa ja minä oli piilossa. Kolisteluryhmän jälkeen piti kiertää auton takaa ja etukeulan kohdalla läväytettiin sateenvarjo auki ja kolistettiin lehmänkelloa, matkaa jatkettiin pysähtymättä ja sitten piti tulla uudestaa sama lenkki ja nyt koira sai jäädä katsomaan sateenvarjoa. Rosé tietenkin ekakerralla saikähti varjoa mutta hyvin uskalsi toisella kierroksella mennä tarkistamaan varjon.

Sitten oli laukaustesti ja häpeäkseni täytyy tunnustaa, että itse säikähdin kun yhtäkkiä alettiin ammuskelemaan... Rosé taas oli sen näköinen että nythän tässä alettiin tehdä jotain järjellistä ja kovasti yritti paikallistaa minne tuli pudotus. Sitten oli vielä uusi nouto dammyllä ja metsään meno.

Tässä varsinaiset pisteet: (pisteet 0-5 ja 5 aina paras mahdollinen)

Luoksepäästävyys (kerroin 15): 4, hyväntahtoinen, aavistuksen verran pidättyväinen (kassialmalle haukkuminen vaikutti tähän)

Liikuntavietti / leikkisyys (kerroin 5): 5, suuri

Noutohalu (kerroin 10): 5, noutaa erittäin innokkaasti, pehmeä ote

Temperamentti (kerroin 10): 5, vilkas

Kovuus / palautumiskyky (kerroin 10): 5, kohtuullisen kova

Toimintakyky ( kerroin 15): 5, erittäin suuri

Hermorakenne (kerroin 30): 5, erittäin rauhallinen ja varma

Terävyys / puollustushalu (kerroin 5): 5, kohtuullinen, hillitty

Laukausvarma.